Prinsenmars
Prinsenmars

Un stukske historie en traditie over de Prinsenmars van Rommelgat

In het carnavalsseizoen zal de Grote Prins(es) van Rommelgat als rondtrekkend gezelschap weer vele evenementen en gelegenheden bezoeken. Daarbij wordt al jaren de Prinsenmars ten gehore gebracht.

De Prinsenmars wordt gebruikt om Zijne Dorstlustige Hoogheid de Grote Prins van Rommelgat bij elke officiële binnenkomst formeel aan te kondigen.

De Prinsenmars welke sinds 2010 wordt gebruikt is een compositie van Antoine van Rooij. Antoine regeerde in 2004-2005 als ZDH Grote Prins van Rommelgat Concertino.

Het beginstukje, de entrada, is een compositie van Antoine zelf. Verder is deze opgebouwd uit 2 schlagers. Het eerste deel is van de winnende jeugdschlager uit 1975 ‘We gaan weer rommelen in ’t gat’ van jeugdprins Toppolino d’n Urste (Frans Schellekens, 1974-1975). Het nummer is geschreven door mw. E. den Tuinder.
Het tweede deel is de winnende schlager ‘We willen allemaal een kleintje’ uit 1971 van ZDH Prins Hein I (Hein Verberne, 1971-1972) door Hein zelf geschreven. De originele arrangementen zijn geschreven door Tinie Eijkemans en herschreven door Antoine.